ћир lat

изјава запосленог15. јануар 2014 | изјава запосленог

Мој супруг је потписао бланко отказ док је радио, и сада је по том основу и добио отказ. Да ли постоји начин да заштити своја права, и коме да се обрати?

Опширније

Прошла сам разговор за рад у једној банци, не бих да наводим о којој је реч. Понудили су ми посао, али су ми рекли да уз уговор о раду, који сам потписала на одређено време, тачније на годину дана, морам да потпишем и један папир  на коме пише да сам сагласна да ми споразумно престане радни однос. Нисам знала о чему се ради, али када сам се накнадно распитала, сазнала сам да је у питању

... Опширније

 Запослен сам у радњи као продавац. Све моје колеге и ја смо пре две године потписали бланко отказе. Наравно, из страха од губитка посла, сви смо потписали. Да ли нешто може да се уради по овом питању? Да ли се бланко отказ може поништити када је једном потписан? И да ли некаква инспекција може да дође и то да провери и санкционише?

Опширније

Већ неколико месеци уназад не успевам да од послодавца добијем радну књижицу.

Након што ми је уручено решење о отказу уговора о раду, тражено је од мене да потпишем неки документ којим се одричем права на отпремнину што нисам учинила па претпостављам да је то разлог зашто ми не дају радну књижицу.

 
Опширније