ћир lat

бенефициран радни стаж Газда и руковотство грубо крше законе, а нико не интервенише. Плате касне по месец и по па и два ,ради се свакодневно, и суботом и недељом. Више пута сам звао инспекцију рада,а они по пријави нису извршили надзор. Председништва оба синдиката су корумпирана и раде у корист газде и руководство. Јавно изговарају да не желе да штрајкују јер им је добро. Нико није за штрајк већ да се ради нормално и да се редовно добија плата. Фирма је противзаконито приватизована и то је била пљачка радника којима су украдене деонице које су плаћене. Две раднице су морале две недеље нон стоп да раде у трећој смени, и суботом и недељом. Недеље нам плаћају као нормалан дан а треба као државни празник.

...
Опширније

Радим као минер у руднику и по решењу имам бенефицирани стаж. Због болести добио сам поштеду од лекара да не улазим у јаму. Руководилац хоће да ми за 6 месеци колико траје поштеда измени решењем коефициент за обрачунавање, да ми не тече бенефицирани стаж? Да ли послодавац на ово има право?

Опширније

Радим у јавном предузећу  и тече ми бенефицирани стаж. По рачунању , узимајући у обзир бенфициран стаж, имам 40 година стажа, а иначе имам 56 година старости. По томе сам испунио услове за пензију у погледу стажа, али ја бих још да радим. Да ли послодавац може да ме натера да одем у пензију, иако нисам испунио услов у погледу старосне пензије, или могу слободно још да радим?

Опширније

Поштовани, које тачно професије спадају у категорију ризичних, тј. оних којима се рачуна бенефицирани радни стаж, и који су критеријуми за то?        

Опширније

Поштовани, радим у хемијском чишћењу као комплетан радник. Интересује ме да ли посао који обављам припада ризичној категорији? Радно време је било 7 сати дневно сваки дан само два дана у месецу слободно (то је трајало 4 године) а пре неки дан су нам смањили да радимо 6 сати двено са два дана у месецу слободно, да ли је то у складу са законом, с' обзиром на врсту посла који обављам? 

Опширније