ћир lat

чланство у синдикатуИмам одређене проблеме на послу са руководиоцем одељења. Када сам се обратио за помоћ представнику синдиката коме припадам, добио сам одговор да они не желе да се мешају у ствари које ја треба лично са руководиоцем да решим. Да ли представници синдиката имају право да ми ускрате помоћ када им се обратим иако су ту у служби запослених? Коме да се пожалим на њихов рад, јер сматрам да раде пристрасно и у корист послодавца а не нас запослених?  

Опширније

Поштовани, синдикат фирме за коју радим (државна фирма) отворено ради у корист менаџмента, пристајући на све могуће одлуке које руководство донесе. Наравно, у замену за своју подршку, врх у синдикату ужива бројне привилегије (путовања, бонусе...). Да ли постоји начин (правилник, закон) којим је дефинисано шта је незаконит утицај  менаџмента на синдикат?  Овако, стиче се утисак да синдикат не

... Опширније

Да ли се може приступити неком синдикату у Србији, иако у фирми у којој је радник запослен већ постоји синдикат који више штити послодавца него ли радника. Шта о томе каже закон? Молим Вас, можете ли ме упутити и информисати?

Опширније