ћир lat

технолошки вишакРадим у велепродаји широке потрошње једног домаћег трговинског ланца. Већ дуже време свим радницима прете са отпуштањем сваки пут када се смањи обим посла. Повремено се направе спискови и људи се пребацују да раде на истим пословима али у обејкту удаљенм 40км. Они који не прихвате те нове услове рада, потписују да се не слажу са њима и добијају отказ уговора о раду. Ја вас питам да ли неко у Србији контролише овакво понашање према радницима и стављање пред свршен чин?    

Опширније
22. децембар 2012 | технолошки вишак, Фонд ПИО

Данас сам био у ПИО и сазнао да ми за 2010. годину није уплаћен стаж у фирми у којој сам радио, а која је у стечају. Такође није ми уплаћена ни 2011. и 2012. година у фирми у којој сам радио, код истог послодавца. С обзиром да сам ових дана добио предлог тј. решење о престанку радног односа услед смањења обима посла, интересује ме ваш савет шта да радим? Унапред захвалан.

Опширније

Ја сам радила у администрацији (секретарица) 30 година у свом месту, затим у Београду, и у иностранству мало, енглеско говорно подручје,али нисам успела и сина да повучем па сам се вратила. Последњи послодавац ми је дао отказ (нас четворо, тако да је избегнут социјални програм) као технолоши вишак, а по цл. 179 (смањен обим производње па се укида место секретарице...последњи став). Шестог

... Опширније

Тренутно сам на трудничком боловању. Добила сам пре неколико дана обавештење од послодавца да ће моје радно место бити укинуто. Да ли он то може да уради?

Опширније

Послодавац ме је обавестио да из разлога вишка запослених а у складу са обимом посла ће морати да ми да отказ. После неколико дана добила сам и решење у коме се наводи исти разлог.Да ли послодавац има право на то?  

Опширније

Да ли свака фирма мора да има Национални Програм за незапосленост, ако се тако зове. Ако нема какве су последице?

Опширније