ћир lat

Фонд ПИОПоштовани, пре скоро 30 година сам конобарисао у Црној Гори (непуна три месеца), а држављанин сам Србије. Пошто треба да идем у инвалидску пензију, фирма ми прави проблем јер тврде да не испуњавам услове јер сам три месеца радио ван земље, иако је тада постојала Југославија. Ко је надлежан за решавање оваквог питања , и којој институцији да се обратим?

Опширније
22. децембар 2012 | технолошки вишак, Фонд ПИО

Данас сам био у ПИО и сазнао да ми за 2010. годину није уплаћен стаж у фирми у којој сам радио, а која је у стечају. Такође није ми уплаћена ни 2011. и 2012. година у фирми у којој сам радио, код истог послодавца. С обзиром да сам ових дана добио предлог тј. решење о престанку радног односа услед смањења обима посла, интересује ме ваш савет шта да радим? Унапред захвалан.

Опширније
14. децембар 2012 | одјава запослених, Фонд ПИО

Ја сам била запослена и пријављена код послодавца од 1.05.2012. Престала сам да одлазим у канцеларију крајем септембра зато што није било посла, а и он се није јављао. Више пута сам га звала инсистирајући на томе да се расчисти ситуација. Направили смо били договор да ме одјави закључно са 31. 09.2012. Међутим, од тада се он не појављује, мења бројеве телефона, врло често борави у

... Опширније

8. децембар 2012 | уговор о делу, Фонд ПИО

Ангажована сам по уговору о делу у једној приватној фирми. Имам проблем са правном службом послодавца, јер упорно тврде да нису обавезни да уплаћују пензијско и инвалидско осигурање за лица која су ангажована по уговору о делу и уговору о привременим и повременим пословима. Да ли имам право на уплату доприноса и како да поступим у овом случају?

Опширније

Ја сам запослена у државној фирми. Имам услов за пензију, али закон ми дозвољава да могу да радим још четири године, до 65. године. Послодавац илити кадровска служба нас обавештава телефоном да ако не прихватимо да одемо да ће нас преместити на нека друга радна места, а на наша довести друге. Шта да радимо има нас доста?

Опширније

17. новембар 2012 | пријава радника, Фонд ПИО

Поштовани, интересује ме који је рок за пријављивање запосленог (ПИО и здравствено осигурање)? Тражила сам од директора да моја пријава буде од 1.11.2012 године.Он је то урадио и пријавио ме је 31.11. али ми је рекао да је могао да ме пријави и 30.12. и да би датум моје пријаве на ПИO био и тад 1.11.2012. Интересује ме да ли је он у праву? Занима ме до када је диркетор дужан, по закону да ми

... Опширније