ћир lat

колективно преговарањеПоштовани, синдикат фирме за коју радим (државна фирма) отворено ради у корист менаџмента, пристајући на све могуће одлуке које руководство донесе. Наравно, у замену за своју подршку, врх у синдикату ужива бројне привилегије (путовања, бонусе...). Да ли постоји начин (правилник, закон) којим је дефинисано шта је незаконит утицај  менаџмента на синдикат?  Овако, стиче се утисак да синдикат не ради за раднике, што му је циљ.    

Опширније

Да ли се може приступити неком синдикату у Србији, иако у фирми у којој је радник запослен већ постоји синдикат који више штити послодавца него ли радника. Шта о томе каже закон? Молим Вас, можете ли ме упутити и информисати?

Опширније

Радимо код приватника, немамо синдикат, јер нам је послодавац забранио независно удружење. Притом, последњих годину дана, не дозвољава нам да правимо паузе у току радног времена, обавезује нас да радимо и викендом, немамо у току недеље ниједан слободан дан за одмор. Због свега наведеног одлучили смо да ступимо у штрајк, уз претходно обавештење послодавца ступању у штрајк и о нашим захтевима

... Опширније