ћир lat

На минималцу 350.000 запослених

21. септембар 2017


Држава као послодавац има између 21 и 25.000 запослених на минималној цени рада, а у целој држави је око 350.000 запослених на минималцу, потврдио је министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић и у интервјуу Новом магазину.Он је рекао да нећемо брзо изаћи из зоне минимималца, без позитивног кретања у производњи. Административни потези попут повећања минималне цене рада и неопорезивог дела зараде могу убрзати тај процес, рекао је он.

Ђорђевић је рекао да се за сада не зна колико ће бити повећање плата. И председница Владе је рекла да ће се знати у наредних неколико недеља, рекао је он. На питање ко је радницима Гоше у штрајку уплатио по 30.000 динара и из којих извора, Ђорђевић је одговорио: "Није из буџета".


Упитан да ли ће се бавити пореклом четврт милиона евра, што је члановима једног синдиката у Фијату исплаћено као накнада за дане штрајка, он је рекао:

"Уколико је нешто урађено како не треба, то је посао за финансијску контролу и полицију. Верујем да је све урађено у складу са законом".

(Извор: Данас)