ћир lat

Представљени резултати пројекта „Достојанствено радити у Србији“

23. децембар 2017


Успешан завршетак пројекта и године у целини. Данас смо, са драгим колегама из невладиних организација и синдиката, обележили завршетак пројекта "Достојанствено радити у Србији", али и завршетак једне успешне године која је за нама.Представили смо постигнуте резултате и остварена партнерства и контакте са удружењима грађана и синдикатима, као и покренуте иницијативе за заједничке акције и кампање.

Током овог пројекта:

• промовисали смо концепт достојанственог рада и поштовања права радника
• оснажили смо НКЕУ Радну групу за Поглавља 2 и 19 тренинзима и радионицама о ЕУ Директивама и концепту достојанственог рада
• у неколико градова у Србији окупили смо НВО и синдикате и покренули неке здружене акције
• произвели смо анализе које говоре о стању радних права у Србији, као и о манипулацији статистичким подацима о раду – Статистика и достојанствен рад.

Хвала свим сарадницима и пријатељима који су нам помогли да тему достојанственог рада наметнемо као једну од најважнијих тема за грађане у Србији данас!

Пројекат смо реализовали уз подршку Олоф Палме Центра.

Погледајте видео снимак промоције пројекта „Достојанствено радити у Србији – ка бољој заштити права запослених кроз сарадњу цивилног друштва и синдиката“:Фондација Центар за демократију