ћир lat

Дански Кентаур планира шивење радних униформи у Врању - У новој фабрици посао за 300 људи

18. април 2018


Данска компанија Кентаур заинтересована је за опремање производног погона у Индустријској зони у Бунушевцу, где би од текстила врхунског квалитета, према нацрту јапанских дизајнера, производили радне униформе за угоститељство, здравство и прехрамбену индустрију.Због све већег захтева тржишта, компанији Кентаур потребни су нови производни погони у Европи, а кроз ову браунфилд инвестицију у Врању планирано је запошљавање 300 радника, преноси Југпресс.


У Врању су тим поводом боравили представници данске компаније. Они су у пратњи саветника амбасаде Данске у Србији Ненада Митошевића разговарали са градоначелником Слободаном Миленковићем и његовим сарадницима.

Како је Врање познато по текстилној индустрији, градоначелник их је детаљније упознао са условима и погодностима инвестирања које нуди локална самоуправа.

- Град Врање је спреман да изађе у сусрет захтевима инвеститора да прошири Слободну зону. Локално руководство се труди да инфраструктурно опреми парцеле за заинтересоване инвеститоре и надам се да ће овај иницијални договор бити успешно реализован - рекао је Миленковић.

Извор: www.ekapija.com